Futólag 

Egyre több fitneszapplikációt használnak a britek a koronavírus alatt

Nagy-Britanniában meredeken nőtt a fitneszalkalmazásokat felhasználók száma a világjárvány során. A jelenleg 73 millió felhasználóval rendelkező Strava szerint az idén havonta átlagosan kétmillióan regisztráltak először a szoftverükre, írja az index.hu.

Az alkalmazás globális helymeghatározó rendszer (GPS) technológiát használ az edzés rögzítéséhez, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a teljesítmények összehasonlítását.

Mindeközben a több mint 90.000 angol felhasználóval rendelkező Freeletics fitneszalkalmazás felhasználóinak száma is 50% -kal nőtt március és június között, az első brit karantén alatt.

A Covid-19 sok embernek megadta a lehetőséget arra, hogy többet tréningezzen, ha már olyan sokat vannak otthon.

– hangsúlyozta Dr. Charlotte Hilton, egy brit pszichológiai egyesület vezetője.

Másrészről a szabadban végzett testmozgás legalább egy kis kimozdulás azután, hogy ennyi időt otthon kell töltenünk a karantén alatt.

– tette még hozzá a pszichológusnő.

Másrészről Dr. Hilton szerint a Covid-19 által előidézett társadalmi korlátozások alatt ez egyfajta közösségi élményt is jelenthet, hiszen a felhasználók így az alkalmazásokon keresztül erősíthetik kapcsolataikat más hasonló gondolkodású emberekkel, akik szintén élvezik a testmozgást.

A Strava az alkalmazásban naplózott tevékenységek összmennyiségét mellett azt is méri, hogy mely sporttevékenységek a legnépszerűbbek: talán nem meglepő, hogy a futás és a kerékpározás.

Érdekesség még, hogy azok, akik már használják az alkalmazást, 13% -kal növelték az edzésidejüket, továbbá kiderült az is, hogy rekordszámú futó teljesített még májusban egy speciális, 5 km-es kihívást.

Fotó: index.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek