Fauja Singh - Faudzsa Szingh maratonUtcai futás 

A világ legidősebb maratonistájáról forgatnak filmet Indiában

A világ legidősebb maratoni futójáról, Faudzsa Szinghről készül film Indiában. A deadline.com értesülése szerint a Faudzsa című produkciót Omung Kumar B rendezi, írja az MTI.

A Faudzsa a 109 éves, “szikh szupermannek” nevezett maratoni futó életét dolgozza fel, aki számos életkori rekordot megdöntött a maratoni futásban. Szingh 89 évesen, 2000-ben futotta le először a londoni maratont, majd még hatszor teljesítette. Azóta már Torontóban, New Yorkban és más városokban is lefutotta a távot.

A forgatókönyvet a Turbanted Tornado című könyv alapján Vipul Mehta írja.
A rendező elmondta, Faudzsa Szingh történetével azt akarja bemutatni, hogy a főhős hogyan tudott megküzdeni az egészségi állapota, kora és a társadalom által elé gördített akadályokkal puszta erejére támaszkodva.

“Gyönyörű történet egy olyan emberről, aki világhírűvé válik, amikor felfedezi magában a maraton iránti szenvedélyt és életútja az emberiségre is hatással van” – fogalmazott a filmmel kapcsolatban a producer Kunal Shivdaszani.

Faudzsa Szingh 1911. április 1-jén – akkor még brit gyarmatnak számító – Indiában született.

Az indiai csodafutó, akit “turbános torpedó” néven is emlegetnek, mert a versenyeken turbánban jelenik meg. Korábban elmondta, hogy sportpályafutását a hitnek és a pozitív gondolkodásnak köszönheti. Nincs semmifajta csodareceptje, nem használ semmilyen életelixírt, csak fut, fut és fut.

Fotó: thebridge.in

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek