Virtuális Zúzmara FutófesztiválUtcai futás 

Több mint 5000 nevező a Riska Virtuális Zúzmara Futófesztiválon

55 ezer (valóságos) kilométer és 920 000-, Ft jótékonysági gyűjtés az év első virtuális futóversenyén.

A jelenlegi helyzetben, amikor nem lehet szabadidősport-eseményeket sem rendezni, reneszánszukat élik a virtuális futóversenyek. E különleges rendezvények keretében a választott távot nem egy valóságos rendezvényen, hanem tetszőleges helyszínen teljesítik a résztvevők. A teljesítés igazolását online felületre töltik fel és postán kapják meg a jól megérdemelt befutóérmet. A Budapest Sortiroda (BSI) a rendkívüli helyzetre reagálva már tavasszal megalkotta saját virtuális verseny szoftverét és sorra hirdette meg virtuális eseményeit. Ezekre 2020-ban csaknem 20 000 résztvevő regisztrált.

„A BSI már 6. éve a Zúzmara Futófesztivállal nyitja az évet. A hagyományos évindító megmérettetés sikere is bizonyítja, hogy a futás 4 évszakos sportág, amit télen sem kell szüneteltetni. A járványhelyzet következtében most ezt a versenyt is csak virtuális formában rendezhettük meg, ennek ellenére a résztvevői létszám megközelítette a 2020-as valóságos eseményét. A január 17-én lezárult Riska Virtuális Zúzmara Futófesztivál 5 választható távjára -3 km, 5 km, 10 km, 21 km, 42 km- az ország 609 településéről 5033 nevezés érkezett.” – nyilatkozta Kocsis Árpád a BSI versenyigazgatója.

Érdekes adatok

  • 5033 résztvevő, 55 251 teljesített kilométer – mintha egyszer megkerülték volna a Földet az egyenlítő mentén és a második kör egyharmadát is megtették volna. 
  • A 3 legnépszerűbb táv az 5 km, a 10 km és a félmaraton volt – ezek valamelyikét választotta a futók 84%-a. 
  • Mintegy 400 fő legalább 2 távra nevezett. 
  • 6 olyan résztvevő volt, aki mind az öt távot teljesítette. 
  • A résztvevők 58%-a nő, 60%-a vidéki. 
  • A Fut a cég sorozat keretében most 61 cég 860 versenyzője szerzett pontokat munkahelye számára.

Jótékonyság

A BSI a befizetett nettó nevezési díjak 10%-ával két karitatív szervezetet támogatott a résztvevők által rájuk leadott szavazatok arányában. Így a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (LÁSS!) 579 600-, Ft, a Sportos Cukorbetegek Egyesülete pedig 340 400-, Ft támogatásban részesült.

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek