Miskolc-Kassa ultramaratonUltrafutás 

Miskolcról futnak át Kassára dél-afrikaiak, magyarok és szlovákok.

2019-ben – 20 év kihagyás után – nagy sikerrel rendezték meg ismét a Kassa-Miskolc Ultramarathon elnevezésű futóversenyt. A Covid-járvány meggátolta, hogy 2020-ban folytathassák a sorozatot. Idén háromszori halasztás után, november 6-án, szombaton azonban jöhet a harmadik felvonás, melynek rajtja Miskolcon, célja pedig Kassán lesz, írja a boon.hu. Az első Kassa– Miskolc közötti ultramaratont 1999. június 19-én rendezte meg a néhai Kisgyörgy Ádám vezette miskolci Marathon és Trekking Club, mely a mostani rendező, a Marathon Club Sportegyesület jogelődje. Szlovák részről a legendás Békemaratont, Európa legidősebb maratonját (1924-től rendezik meg folyamatosan) jegyző Kassai Marathon Club vállalt szakmai közreműködést a rendezésben. Idén is ez a patinás sportszervezet a kassai szakmai partner. Ez óriási megtiszteltetést és büszkeséget jelent a borsodiak számára.

A rendezésben nélkülözhetetlen segítséget jelentenek a B.-A.-Z. Megyei Polgárőr Szövetség települési, helyi tagjai, a határon inneni és túli megyei és a városi rendőrségek, a Miskolc Egészséges Ifjúságért Alapítvány, az MVK Zrt. és a Miőr munkatársai is.

A címvédő is elrajtol

A III. Kassa-Miskolc Ultramarathonnal a hazai és külföldi hosszútávfutó-társadalom számára kínálnak remek megméretési lehetőséget. A példásan összefogó két testvérváros és megye, valamint a váltópontként fontos szerepet vállaló települések közötti összesen 115 km-es távot magyar, dél-afrikai és szlovák futók teljesítik. A nevezés már lezárult. Ennek értelmében megállapítható, hogy a mezőny több mint kétszer akkora, mint két évvel korábban. 42 egyéni induló, 1 páros és 40 váltó kezdő embere lesz ott a rajtnál. Ott lesz az indulók között a Fancsalban élő 2019- es győztes, a címvédő Bogár János ultrafutó-legenda is. Az egyéni és páros indulók 6 órakor, a váltók 7 órakor kezdenek.

Ebben az évben Miskolcról, a Városház térről rajtol el a mezőny, hogy Sajóvámos, Szikszó, Hernádkércs, Abaújszántó, Vizsoly, Gönc, Kéked, Nyizna Mysla és Krasna érintése után érkezzenek meg a sportolók Kassára, a Szent Erzsébet-dóm mellett kijelölt célba. Beérkezéskor mindenkinek jár az egyedi befutóérem.

A szigorodó szlovákiai járványügyi szabályok miatt a résztvevőknek a rajtszám átvételekor be kell mutatniuk oltási igazolványukat, vagy igazolást arról, hogy átestek a Covidon, vagy egy 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel kell rendelkezniük. A célban nem lehet tésztapartit tartani, helyette mindenki befutócsomagot kap. Kassán a szállásokon, éttermekben, üzletekben kötelező a maszk használata.

Fotó: boon.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek