Natasha Lewis balesetFutólag 

Kora reggeli futás és egy tragikus baleset

A helyszínen életét vesztette az atlétikában, bobban és triatlonban is nagyszerűen teljesítő Natasha Lewis. Edzés közben ütötte el egy autó Angliában, írja a csupasport.hu.

Vagy saját figyelmetlensége miatt, vagy önhibáján kívül, de talán mindenki került már veszélyes helyzetbe, amikor közúton végezte a futóedzését. Borzalmas példája ennek, hogy szerda reggel tragikus kimenetelű balesetet szenvedett Natasha Lewis, Nagy-Britannia bobcsapatának népszerű tagja, akit elütött egy autó futás közben. A baleset hat órakor történt Anglia Somerset megyéjében, Peasedown Saint John közelében. Lewis a helyszínen meghalt. Az eset miatt egy 19 esztendős férfit letartóztattak Clandownban, majd szabadlábra helyezték a nyomozás időtartamára.

A Bathból származó 28 éves sportoló nyolcéves kora óta futott, a városi atlétikai klub oszlopos tagja volt. Országos szinten versenyzett távolugrásban és 200 méteres síkfutásban, a briteket a bob mellett triatlonban is képviselte. Újabban Tom Craggs edző irányításával remekelt hosszútávfutásban is. Törekedett az elit státus elérésére, szeretett volna a válogatott oszlopos tagjává válni.

A bathi futóklub közösségi médiában közzétett bejegyzésében megemlékezett róla. Hihetetlenül elszánt és elkötelezett, élettel és pozitív energiával teli ember volt, aki személyi edzéseket is vezetett vőlegényével, Dave Bowlerrel, és sokakat inspirált céljaik elérésében.

Natasha Lewis emlékére alapítványt hoztak létre, amelynek célja hogy olyan sportolókat támogassanak, akiknek futócipőre van szükségük, segítsenek nekik nagyobb céljaik elérésében, és átadják ugyanazt a szeretetet a futás iránt, amit a fiatalon elhunyt sportoló érzett. A Just Giving, vagyis Csak Adni elnevezésű oldalon 24 órán belül több mint 22 000 font (több mint 9 millió forint) gyűlt össze a csütörtöki indulást követően – vasárnap délután 230 felajánlásból már majdnem 35 000 fontnál járt az összeg.

Emily Diamond, aki a riói olimpián bronzérmet szerzett a 4×400-as brit váltó tagjaként, s korábban együtt edzett Lewisszal, szívfacsarónak nevezte a hírt a tragikus balesetről, Erika Kelly válogatott gyalogló pedig ezt írta ki a Twitterére: „Szó szerint fény voltál az emberek életében mérhetetlen nagylelkűségeddel és vidámságoddal.” Mellettük többek között a bathi rögbicsapat is elbúcsúzott az áldozattól.

Natasha Lewis szándéka az volt, hogy kvalifikáljon a 2022-ben esedékes Nemzetközösségi Játékokra, míg egyik blogbejegyzésében azt írta:

„A filozófiám: legyek a lehető legjobb”

Halálhíre kapcsán edzője is kifejezte megdöbbenését, Tom Craggs megtiszteltetésnek és kiváltságnak tartja, hogy Lewist edzhette. A tanulság nem is lehet más: mindenki legyen nagyon körültekintő, miközben a kilométereket rója – nem mintha ez mindentől megvédene.

Fotó: csupasport.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek