Novák Natália NCAA HawaiiTerepfutás 

Egyéni bajnok lett Hawaiin a békéscsabai futó

Az Egyesült Államok-beli Hawaiin rendezték meg a PacWest Conference mezeifutó bajnokságot, ahol Novák Natália, a Kopp Békéscsaba AC amerikai sportösztöndíjasa egyéni bajnok lett. Ugyanitt egyetemi csapatával, az Academy of Art-al is első lett, írja a beol.hu.

A kiváló atléta a harmadik olyan futó a csapat történetében, aki bajnoki címet szerzett mezei futásban. Csapata pedig először nyerte el a bajnoki címet. A verseny során Novák Natália a 4. helyről tört fel az élre. A 6 kilométeres táv során többször volt változás az élmezőnyben, Natália és ellenfele az első és második helyet váltogatta. Végül a szokásos hajráját bemutatva a békéscsabai középtávfutó nyerte meg a versenyt a 80 fős mezőnyben.

Soha nem gondoltam volna, hogy PacWest bajnok leszek mezei futásban, hiszen a fő távom az 1500 és a 800 méter. Nagyon kemény munka van a bajnoki cím mögött, mert a mezei futás egész más edzést igényel – nyilatkozta Tóth Sándor mester tanítványa.

Teljesítményével Novák Natália az Egyesült Államok Atlétika és Mezei Futó Edzőinek Szövetsége döntése alapján elnyerte A Hét Atlétája címet a Division II-ben.

Fotó: beol.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek