Rakonczay Gábor ultrafutásUltrafutás 

Rakonczay Gábor újabb extrém kihívásba vágott bele

Hét nap alatt több mint 700 kilométert fut Rakonczay Gábor, aki keresztben átfutja Magyarországot, írja az nlc.hu.

Rakonczay Gábor extrémsportoló legutóbb egy SUP-pal szerette volna átevezni az Atlanti-óceánt, de hat nappal az indulás után életveszélyes állapotba került, és kénytelen volt feladni a túrát.

Úgy tűnik, a 39 éves extrémsportoló nem tud nyugton ülni, és máris belevágott egy újabb embert próbáló kalandba: a Magyar Sport napja alkalmából hosszában átfutja az országot. 7 nap alatt 730 kilométert fog megtenni, vagyis naponta átlagosan 100 kilométert – majdnem 2,5 maratoni távot – kell teljesítenie.

Rakonczay Gábor pénteken már el is indult Garbolcról, ország legkeletibb településéről:

Hétfő estére Gábor túl van a negyedik napon, amit Budapesten fejezett be. Fényképes napi beszámolói a Rakonczay Expedíciók Facebook oldalán érhetők el.

„Ha valakinek van kedve pár percre vagy pár kilométerre becsatlakozni, annak egész biztosan nagyon fogunk örülni!” – olvasható a sportoló Facebookján, így aki ráér, együtt futhat Rakonczay Gáborral. Az akcióval a mozgás és a sport fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

A cél az ország legnyugatibb települése, Felsőszölnök, ahová a tervek szerint május 6-án, a Magyar Sport napján érkezik. Gábor aktuális helyzetét ezen a térképen lehet nyomon követni.

Fotó: Facebook/Rakonczay Expedíciók

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek