adidas Boost Boston Games 2021Pályaatlétika 

Szűcs Valdó különleges versenyen lett harmadik Bostonban (video)

A Continental Tour Gold sorozatának vasárnap esti állomását az egyik legrégebbi amerikai város utcáin rendezték meg, írja az atletika.hu.

Az adidas Boost Boston Games 110 méteres gátfutásában Szűcs Valdó a harmadik lett, 13.72-es idővel. A 25 éves magyar versenyző Grant Hollowaytől és Shane Braithwaite-től kikapott ugyan, de Milan Trajkovicot és a szám világcsúcstartóját, Aries Merrittet is legyőzte. Holloway győztes ideje 13.20 volt, teljes szélcsendben.

A viadal legerősebb futamának a női 100 méteres gátfutás ígérkezett, ugyanis a világranglista első hat helyezettje közül négy is rajthoz állt. Christina Clemons sokáig tartani is tudta a lépést Kendra Harrisonnal, de az amerikai világrekorder féltávnál már elől volt, és 12.49 másodperccel meg is nyerte a versenyt. Clemons a végére annyira elvesztette a ritmust, hogy még Tobi Amusan is megelőzte őt.

A 400 méter olimpiai címvédője, Shaunae Miller-Uibo ezúttal 200 méteren állt rajthoz, de a bahamait ez nem akadályozta meg abban, hogy 22.08-cal magabiztos sikert arasson. Annál inkább meg kellett küzdenie az első helyért Jerome Blake-nek, aki alig négy századmásodperccel tudott nyerni Zharnel Hughes előtt, 19.89-es idővel. A sérülésből visszatérő Wayde Van Niekerk nem tudta velük tartani a lépést, 20.86-tal zárt úgy, hogy az utolsó 30 méterre kiengedett.

Isaiah Young lerajtolta Noah Lyles-t 100 méteren, és már nem is tudta 9.94-et sprintelő honfitársát utolérni. Lylesnak még nincsen 10 másodpercen belüli futása ebben a szezonban, ezúttal is „csak” 10.10-nél állt meg az óra. A női 100 méter a 25 éves Aleia Hobbs sikerét hozta.

A verseny rövid összefoglalója itt nézhető meg (Szűcs Valdó futása 5:34-től):

A Continental Tour Gold sorozata június 6-án, Hengelóban folytatódik, ahol a tervek szerint Szögi Istvánt is láthatjuk majd 1500 méteren.

Fotó: peatix.com

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek