tájfutás Monspart Sarolta díj 2022Terepfutás 

Gajdos Tamás és Meronka Péter kapták az első Monspart Sarolta-díjakat

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség az idei évben első alkalommal adta át a Monspart Sarolta-díjakat, a tavaly elhunyt világbajnok tájfutónő születésnapján, a Magyar Sport Házában, írja a tajfutas.hu.

A díj a tájékozódási futás népszerűsítéséért, a sportág ismertségének növeléséért vagy fejlődésének elősegítéséért kifejtett kiemelkedő tevékenységért adományozható, évente legfeljebb három fő részére. A díjazottak személye elsősorban nem a tájékozódási futás belső köreiből kerül ki. Inkább a sportágon kívül tevékenykedő olyan civil vagy közéleti szereplő, aki az elmúlt időszakban sokat tett a tájékozódási futás sportág és/vagy az egészséges életmód támogatásáért, népszerűsítéséért.  

Díjazottak

Gajdos Tamás első komoly versenysportja a tájfutás volt, amit 48 éve Monspart Sarolta 1972-es VB-győzelme által inspirálva kezdett el. Aztán inkább az atlétika és más futásalapú sportágak ragadták magával, de az örök szerelem mindig is az erdőn-mezőn egy szál térképpel űzhető tájfutás maradt. Tamás többször segített TV- és rádióműsoraiban népszerűsíteni a tájfutást. Korábban a Szövetség alelnöke is volt. Monspart Saroltai búcsúztatásán a tájfutáshoz kapcsolódó búcsúbeszédet mondott.

Meronka Péter a tájfutó sportágba mint külsős média szolgáltató, műsorszerkesztő, TV riporter, ötletgazda. Ő 2021-ben, a győri Rövidtávú Országos Bajnokság kapcsán került a sportág közelébe. Péter és csapata, az Oxygen Media Group jelentős részben hozzájárult mind az említett győri nagyrendezvény, mind pedig a 2022. évben elindított népszerű és sikeres, Sport TV-ben bemutatott Tájfutó Magazin televíziós sportági médiasorozat magas színvonalú és látványos megvalósításához. A Tájfutó Magazin olyan professzionális és látványos, a tájfutást sok színes szemszögből bemutató eszköz lett, ami nagy mértékben növeli a sportág média megjelenését. Egyúttal a műsorfolyam eszközt ad a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség tagszervezeteinek ahhoz, hogy támogatók és szponzorok felé könnyebben nyissanak, ezáltal javítja anyagi lehetőségeiket. Emellett áttételesen szolgálja a magasabb szakmai színvonal elérését. Meronka Péter munkája mindezek megvalósításában elévülhetetlen: ötletei, közvetlen és segítő hozzáállása, rugalmassága és elkötelezettsége által halad előre a tájfutás médiaprogramja.

A díjakat a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség nevében Gárdonyi Csilla és Sárközy Zsófia adták át. 

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek