tájfutás diákolimpiaTerepfutás 

Több százan futottak Hódmezővásárhelyen, a tájfutó diákolimpia döntőjében (eredmények)

A Hód-Mentor Sportegyesület és a Dél-Alföld Sportjáért Alapítvány szombaton Hódmezővásárhelyen rendezte meg a Tájékozódási Futás Diákolimpia Országos Döntőjét, írja a promenad.hu.

A verseny 2 napos, 3 futamos megmérettetés. Az első nap Hódmezővásárhelyen sportoltak a versenyzők, majd vasárnap Sándorfalván álltak rajthoz. A vásárhelyi napon rövidtávú- és váltószámokban mérték össze tudásukat a futók belvárosában.

Petrócki Ádámtól a Hód-Mentor Sportegyesület elnökétől megtudtuk, hogy a tájékozódási futás annyiban tér el egy utcai futóversenytől, hogy itt nem kötött útvonalon futnak a versenyzők, hanem egy térkép alapján kell ellenőrzőpontokat megkeresniük. Ebből pedig nem keveset állítottak fel Vásárhelyen: közel 60 állomáson várják a sportolókat. Ez egy igen magas szám, azonban a 1-1 korosztálynak „csak” 15-20 pontot kell felkeresniük.

A döntőre rengetegen érkeztek, a nevezők száma meghaladta a 700 főt, akikből 450 diákolimpikon. A versenyzők 50 település 200 iskolájából utaztak Vásárhelyre, az ország minden részéről.

A verseny eredményei elérhetők itt >>>

Fotó: promenad.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek