Desedai félmaraton 2020Utcai futás 

Több mint hétszázezret gyűjtöttek a desedai félmaraton futói

Több mint négyszáz katona, egyetemi hallgató és oktató állt rajthoz, hogy teljesítse a desedai félmaratont szombaton. Ötödik alkalommal is nemes célért futottak, a Kaposi Mór Oktató Kórház mosdósi gyermekrehabilitációs egységét támogatják a rendezvény bevételből, írja a sonline.hu.

Volt, aki már a rajt előtt bő fél órával intenzív bemelegítésbe kezdett. A Kaposvár Aréna előtt több mint négyszázan várakoztak, hogy teljesítsék a jótékonysági desedai félmaratont.

Ötödszörre jótékony céllal

Ötödik alkalommal rendezzük meg a találkozót, kétszáz katona, száz oktató, hallgató mellett nagy örömünkre sok gyerek érkezett, például a református iskolából 45 diák – mondta el Gavlik Péter, a kaposvári 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka. Hozzátette: idén a Szent István Egyetem Kaposvári Campusával működtek együtt a szervezésben. – Öt év után a Kaposvári Campusnak sikerült biztosítania a feltételeket az országos egyetemi bajnoksághoz, amelyen most hét magyar egyetem oktatói és hallgatói vesznek részt – mondta el Szerb György, a SZTE Kaposvári Campus Sport Iroda és Létesítmény Központjának igazgatója. Hozzátette: a 21,5 kilométert egyéniben és váltóban is teljesíthették a résztvevők.

Seres Viktória természetvédelmi mérnöknek tanul Kaposváron és váltóban indult. – A kezdetek óta részt veszek a versenyen, focizok és a sport a mindennapjaim része – mondta el a harmadéves hallgató. Paluska Petra a Pécsi Tudományegyetemről érkezett barátnőivel. – Mindhárman régen sportoltunk és számunkra az egészséges életmód nagyon fontos – mondta el az egyetemista.

Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem rektora rendszeresen fut félmaratont, ezúttal Kaposváron váltóban állt rajthoz. – Sportos egyetem vagyunk, ne csak a szakmai érdeklődés miatt jöjjenek hozzánk a diákjaink, hanem azért is, mert egyedülálló lehetőségeket biztosítunk az egészséges életmód jegyében – mondta el a rektor. Gyuricza Csaba megjegyezte: a napokban több időt töltött a Kaposvári Campuson, ahol korábban tanított is. 3,2 kilométerre nevezett Büki Zalán barátjával Hegedüs Hunorral.

Focizunk, úszunk és judozunk, nagyon jó sport a futás, aki fogyni akar, annak mindenképp ajánlom – mondta el az egyik legfiatalabb induló. A desedai félmaratont ezúttal is jótékony céllal rendezték meg, 740 ezer forintot gyűjtöttek össze a Kaposi Mór Oktatókórház mosdósi gyermekrehabilitációs egységének. Vasárnap pedig a Fuss Neki csapata várja majd a balatonlellei Kishegyre a mozogni vágyókat. A terepfutó versenyen több, mint háromszázötvenen teljesítették a 7, 14 és 21 kilométeres távot.

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek