Bartha-Kéri BiankaPályaatlétika 

Bartha-Kéri Bianka bronzérmes Andújarban

Három magyar atléta is ott lehetett a spanyolországi Andújarban megrendezett Continental Tour Bronze sorozatának szombati versenyén, köztük Bartha-Kéri Bianka, a veszprémi Sportolj Velünk SE futója, írja a veol.hu.

Tóthné Stupián Anikó tanítványa társaival, Szilágyi Réka gerelyhajítóval és Kerekes Gréta gátfutóval együtt viszontagságos utazáson keresztül jutott el az andalúziai kisvárosba. Hajnali egykor érkeztek meg a viadal helyszínére, másnap pedig már a pályán kellett bizonyítaniuk.

Bartha-Kéri Bianka legerősebb számában, 800 méteren mutathatta meg magát, és az erős mezőnyben 2:03.78-as idővel a harmadik helyen zárt. A verseny után a sokszoros magyar bajnok futó úgy nyilatkozott a Magyar Atlétikai Szövetségnek, hogy a harmadik hellyel alapvetően elégedett.

– Az időt tekintve viszont erős hiányérzet van bennem. Volt a futásomban taktikai hiba, de tudom, hogy mit és hol rontottam el. Ebből tanulva bízom benne, hogy a következő versenyeimen kijön belőlem az az eredmény, ami ma bennem maradt – összegzett. Bianka végül 2:03.78-as idővel foglalhatta el a dobogó harmadik fokát.

Kerekes Gréta gátfutó a selejtezőben 13.72 másodperccel jutott tovább a fináléba, ahol 13.65 másodpercet teljesített és negyedik lett.

Szilágyi Réka gerelyhajító legjobb dobása 58,63 méter volt, de mind az öt kísérlete 56 és 59 méter között ért földet. A 25 éves sportoló végül az előkelő második helyet szerezte meg a rangos mezőnyben.

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek