Margitsziget futókörFutólag 

Monspart Saroltáról neveznék el a margitszigeti futókört

Azzal a javaslattal fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez a budapesti Fidesz, hogy a margitszigeti futókört nevezzék el Monspart Saroltáról, értesült az Index. Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője az index.hu-nak azt mondta, így emlékeznének meg az idén áprilisban elhunyt futólegendáról.

Láng Zsoltot levélben kereste meg a Mindenkor Női Futóklub egyik tagja azzal, hogy ez méltó megemlékezés lehetne a kiváló sportolóról. A politikus remek ötletnek találta, ezért is állt az ügy mellé, és küldte el a javaslatát a főpolgármesternek. 

Több helyen helyeznénk ki emléktáblákat, és kiírnánk rá Monspart Sarolta nevét, így azok, akik nap mint nap futnak a szigeten, őrizhetnék a futólegenda emlékét

– nyilatkozta az Indexnek Láng Zsolt, hozzátéve, hogy a veszélyhelyzetben nincs Fővárosi Közgyűlés, de Karácsony Gergely egy személyben dönthet az ügyről. Bíznak benne, hogy a főpolgármester támogatja a kezdeményezésüket.

Monspart Sarolta a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett tájfutó-világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok volt. Az első nő Európában, aki három órán belül lefutotta a maratoni távot. Április 24-én, hosszan tartó, súlyos betegség után, hetvenhat évesen halt meg.

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek