Utcai futás 

BMW Berlin Marathon élőben a Sport2-n vasárnap

Szeptember 16-án kerül sor a világ egyik legnépszerűbb maratonjára, a 45. BMW Berlin Marathonra. A verseny része a World Marathon Majors sorozatnak is, amely a 6 legnépszerűbb nagyvárosi maratont (Tokyo, Boston, London, Berlin, Chicago, New York) tömöríti.

A megmérettetésre évről évre óriási az érdeklődés, így a mezőnybe kerülni sem egyszerű. Erre több lehetőség is van, a futók legtöbbje a sorsolásban bízhat. Egy kora őszi regisztrációt követően novembere eljén sorsolják ki a rendezők a több százezer jelentkezőből azokat, akik rajthoz állhatnak. A gyors futóknak könnyebb a dolguk, korcsoportonként meghatározott minimum idővel garantáltan rajthoz lehet állni, illetve a bizonyos jótékony célokat támogatók is biztos helyet kapnak.

A pályát a világ egyik leggyorsabbjának tartják, többször futottak már itt világcsúcsot, az idei verseny két favoritja Wilson Kipsang és Eliud Kipchoge egyéni csúcsa alig néhány másodpercre marad el a csúcstól, most mindketten készen állnak arra, hogy javítsanak a jelenlegi hivatalos 2:02:57-es rekordon.

Kettejük harcát a győzelemért és a világcsúcsért nyomon lehet követni vasárnap reggel a Sport 2 műsorán élőben.

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek