Vanessa ReiserFutólag 

Esküvői ruhában fut, hogy kiálljon a nárcisztikus abúzus áldozatai mellett

Vanessa Reiser saját bőrén tapasztalta meg, milyen bántalmazó kapcsolatban élni, és most egy jótékonysági futással szeretné segíteni sorstársain, írja az nlc.hu.

Vanessa Reiser 12 nap alatt 285 mérföldet, azaz körülbelül 458 kilométert tenne meg futva. Ráadásul ezt a távot nem hagyományos futófelszerelésben fogja letudni, hanem menyasszonyi ruhában, aminek fontos üzenete van. Így szeretné felhívni a figyelmet narcisztikus abúzusra, aminek maga is elszenvedője volt. Mint a Fox Newsnak elmondta, az esküvői ruha azt szimbolizálja, hogy narcisztikusok gyakran a házasság vagy az eljegyzés ígéretével próbálják irányítani áldozataikat.

Reiser saját megpróbáltatásairól is beszélt, amikor megpróbált elköltözni, vőlegénye mindennek elmondta és leköpte őt. “Azt mondta, hogy az apám egy vesztes. Az apám meghalt, amikor 18 éves voltam, és ennek harminc éve. Ez után leöntötte fehérítővel a ruháimat.” Ez sem volt elég, a férfi ezután megpróbálta kirúgatni menyasszonyát egy helyi családon belüli erőszak központ igazgatótanácsából is. És sajnos voltak előzmények is, egyszer például otthagyta őt Cape Codban autó nélkül. Miután sikerült hazajutnia egy bérelt járművel, lakattal zárta ki otthonukból. Végül sikerült kilépni a kapcsolatból, és létrehozott egy szervezetet, aminek célja, hogy segítsen a narcisztikus bántalmazók áldozatainak.

Vanessa Reiser május 17-én indult a New York állambeli Oswegóból, és reméli nemcsak távolságban éri el a kitűzött célt, hanem sikerül összegyűjtenie 200 ezer dollárt, amit azon megyékben található védett házaknak adna oda, amelyeket a 12 nap alatt érinteni fog. 

Futó vagyok, “Szeretném, ha azok, akik ugyanabban a cipőben járnak mint én is jártam, tudnák, hogy nincsenek egyedül” – nyilatkozta, és elismerte, a futás számára egyfajta terápia, gyógyító erővel bír.

Fotó: foxnews.com

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek