Kaposvár jótékonysági futás honvédség Boconádi ezredUtcai futás 

Lerohanták a Desedát

Ötödik alkalommal szervezte meg jótékony célú futóversenyét a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrede. A sportolók ezúttal a kaposvári kórház gyermekosztályáért rótták a kilométereket, írja a sonline.hu.

A szervezők akárcsak az elmúlt években idén is újítottak, hiszen egy újabb távval bővítették a repertoárt: a félmaraton, a tíz kilométer és a 3200 méter mellé ezúttal a maratoni távon is rajthoz állhattak a legkitartóbbak, akik a Kaposvár Arénától indulva, a Deseda tavat többször megkerülve értek vissza a sportcsarnokhoz.

Cél a legegészségesebb város címe

Először hirdettük meg a maratoni távot, melyen elég szép számban, közel húszan indultak – mondta Gavlik Péter, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred ezredese. – A versenynek hármas célja volt: az először is segíteni szeretnénk a Kaposi Mór Oktatókórház gyermekosztályát egy műszer megvásárlásával. A második, hogy megszólítsuk a fiatalokat és arra buzdítsuk őket, hogy sportoljanak. A Eötvös Loránd középiskolából és a Katolikus iskolából rengeteg diák nevezett, hiszen több mint kétszáz gyermek indult el a 3200 méteres távon. A harmadik pedig a várossal közös cél, hogy Kaposvár 2030-ra az ország legegészségesebb városa legyen. Ehhez mi, kaposvári katonák is szeretnénk hozzájárulni. A rendezvénnyel nem utolsó sorban a honvédséget is népszerűsítjük, így katonák és a kaposvári kadét osztályok növendékei is rajthoz álltak. Remélhetőleg sokan kapnak majd kedvet, a fiatalabbak közül, hogy ők is ebben az irányban tanuljanak.

Az ötödik alkalommal meghirdetett jótékonysági versenyen megközelítőleg 800 futó teljesítette a távokat, s mint azt Gavlik Péter ezredestől megtudtuk, közel száz katona a koszovói, vagy éppen a szarajevói misszióban is lefutotta a kilométereket. A szervezők kiegészítő programokról is gondoskodtak, hiszen sorversenyt hirdettek, valamint várták a legkitartóbbakat egy plank kihívásra és súlykitartásra. Utóbbin egy gépkarabélyt kellett tartaniuk a jelentkezőknek. A jókedvről a katonazenekar valamint a tombolasorsolás is gondoskodott.

Eredmények 
Maraton
Férfi: 1. Spilák Emil, 2. Ágota András, 3. Rikkers Attila
Nők: 1. Kormos Edina, 2. Kanti Anna 3. Kovács Ildikó

Félmaraton
Férfi: 1. Karai Levente, 2. Takács Dávid, 3. Felber Balázs
Nők: 1. Magyar Veronika, 2. Harza Noémi, 3. Herczog Anna.

10 km
Férfi: 1. Telek Szabolcs, 2. Karnis Csongor, 3. Héra Gábor János
Nők: 1. Kovács Zita, 2. Lantos Brigitta, 3. Páli Valentina Írisz

3200 m
Férfi: 1. Luca Barnabás, 2. Kováncz Áron, 3. Sára Gábor
Nők: 1. Pénzes Dóra Alíz, 2., Szalai Csenge, 3. Halász Mónika

Váltók: 1. Szialajos, 2. Gyalogkakkuk, 3. Combikák

Fot: sonline.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek