Kozák LucaPályaatlétika 

Kozák Luca olimpiai szintes, ott lesz Tokióban

Kozák Luca 12.81 másodperces eredménnyel teljesítette az olimpiai szintet 100 méteres gátfutásban csütörtökön a savonai atlétikai versenyen, írja a nemzetisport.hu.

Kozák Luca 12.81-es eredménnyel nyerte a száz méteres gátfutást az olaszországi Savonában. Az év első nemzetközi szabadtéri versenyén teljesítette az olimpiai szintet (12.84). A DSC-SI 24 éves sprintere Márton Anita (súlylökés), Halász Bence, Gyurátz Réka (mindkettő kalapácsvetés), Krizsán Xénia (hétpróba) és Kácser Zita (3000 m akadály) után a hatodik biztos magyar induló Tokióban.

„Jobb fedett pályás szezonra számítottam, a szabadtérinek viszont úgy mentünk neki, hogy az első versenyek valamelyikén teljesítenem kell a szintet, hogy utána nyugodtan tudjunk készülni az olimpiára, és úgy tudjuk összeállítani a versenynaptárt, hogy nekem jó legyen – mondta a Nemzeti Sportnak Kozák Luca. – Jóban vagyok a versenyen mögöttem végző olasz lánnyal, Luminosa Bogliolóval. Ő hívott el erre a versenyre, mert gyors a pálya és mindig hátszél fúj. Ez az eredmény és a szintteljesítés az önbizalmamnak is nagyon kellett, mert tudtam, hogy képes vagyok rá, tavaly kétszer is sikerült szint alatt futnom.”

A versenyző szerint van még benne több is, mert ezúttal kicsit elkalandoztak a gondolatai és nem fókuszált minden idegszálával a futamra. Pénteken utazik haza Savonából, vasárnap pedig már újra rajthoz áll a csapatbajnoki elődöntőben, Debrecenben.

ATLÉTIKAI VIADAL, SAVONA
NŐI GÁTFUTÁS, 100 M
1. 
KOZÁK LUCA 12.81 másodperc
2. Luminosa Bogliolo (olasz) 12.84
3. Elisa Maria Di Lazzaro (olasz) 12.90

Fotó: nemzetisport.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek