Kibiwott Kandie RAK félmaraton 2020Utcai futás 

Parádés mezőny gyűlik össze a Ras-A-Khaimah félmaratonon

Világbajnokok és világcsúcstartók csapnak össze február 19-én a Rász el-Haimában sorra kerülő nemzetközi félmaratoni viadalon, írja az MTI.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) honlapja szerint a szervezők a hét elején jelentették be, hogy a férfiaknál a táv (21.097 kilométer) háromszoros vb-győztese, a kenyai Geoffrey Kamworor, a nőknél pedig honfitársa, az 5000 méter kétszeres világbajnoka, Helen Obiri is leadta a nevezését, így tovább erősödött a mezőny – számolt be az MTI.

A férfiaknál a korábbi világrekorder Kamworornak mások mellett a jelenlegi csúcstartó (57:32 perc), egyúttal címvédő, szintén kenyai Kibiwott Kandie-vel, az ugyancsak félmaratoni vb-első ugandai Jacob Kiplimóval, valamint a londoni maratoni legutóbbi győztesével, az etióp Shura Kitatával is meg kell küzdenie.

Az MTI kiemeli, Obiri roppant erős versenyt választott félmaratoni debütálására, az eddig ugyanis elsősorban pályán és mezeifutásban remeklő atlétának a maraton és a félmaraton aktuális világbajnokaival, Ruth Chepngetichcsel és Peres Jepchirchirrel is meg kell küzdenie.

Minden idők három leggyorsabb női félmaratonistája, a világrekorder etióp Ababel Yeshaneh, honfitársa, Yalemzerf Yehualaw és a maratonon világcsúcstartó kenyai Brigid Kosgei is indul – tette hozzá a távirati iroda.

Fotó:

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek