Szemerei Levente Ljubljana Félmaraton győzelem 2022Utcai futás 

Szemerei Levente egyéni csúccsal nyerte a Ljubljana Félmaratont

A 26. Volkswagen Ljubljana Marathon Szlovénia legnagyobb szabadidősport-eseménye, idén közel 14.000 résztvevő nevezett a különböző távokra.

A Valencia Maratonra készülő Szemerei Levente egy gyors edzésként megfutott és megnyert SPAR Budapest Maraton után a hétvégén Ljubljanában versenyzett, ahol 2:04:08-as egyéni csúccsal nyerte a félmaratoni távot. A február végén Splitben futott idejénél 31 másodperccel volt most gyorsabb.

Az idő egyben pályacsúcs is volt, emellett Szemerei óriási előnnyel, közel négy perccel előzte meg a második helyezett futót, a szlovén Domian Hafnert, aki ezzel a teljesítményével országos bajnok lett.

Szemerei Levente az atletika.hu-nak nyilatkozott a verseny után:
„Nagyon biztató futás volt ez a számomra a decemberi valenciai maratonim előtt, ami a fő célom erre az évre. Ugyan a kilométer táblák ezúttal nem voltak pontosan elhelyezve, de az első öt kilométerem így is gyorsabb lett a tervezettnél. Ezután picit visszavettem, de 13-14 kilométerig még mindig a tervezettnél gyorsabb iramban haladtam, majd beálltam arra a 3:05 perc/km körüli tempóra, amit már végig tudtam tartani.

Egyszerre rajtoltunk a maratonistákkal, akik eredetileg 63:30-ra szerettek volna féltávhoz érni. Ez kedvezett is volna nekem, de tegnap az etiópok már ennél gyorsabb tempót kértek, így végül egyedül kellett futnom. Volt két nagyobb emelkedő 14-15 kilométer körül egy erdős-parkos részen, ami picit kapaszkodós volt, de az se volt annyira vészes.

A tervezettnél jobban alakul a felkészülésem Valenciára. A hosszú futásokat is jobb érzéssel és idővel fejezem be, mivel eddig betegség és kihagyás sem hátráltatott, ezért minden edzésem a tervek szerint meg tudom csinálni. Két hét múlva lesz még egy 32-33 kilométeres hosszú futásom versenytempóban, ott már látni fogjuk, hogy mire lehetek képes december 4-én.”

Fotó: Ljubljanski Marathon

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek