ALDI Női Futógála 2023 eredményekUtcai futás 

5000 hölgy futott az ALDI Női Futógálán a Népligetben

Június 4-én, a Népliget csendes és nyugodt környezetében került sor a 28. ALDI Női futógálára, ami Magyarország legszebb
futóeseménye.

Kellemes futóidőben, 22 fokban indult el 9:30-kor a 2,5 km-es futam, ahol több száz iskolás, fiatal sportoló és lelkes amatőrök is rajthoz álltak. A rajtot dr. Bősz Anett, Budapest főpolgármester-helyettese lőtte el.

A nap programja a családok 1000 méteres távjával folytatódott, akik szeretteikkel, gyermekeikkel álltak rajthoz, hogy közösen – sokszor kézen fogva – egy életre szóló élményt szerezzenek.

Ezt követően a váltóé volt a főszerep, ahol – a családi futam mellett – férfiak is csatlakozhattak a jellemzően női mezőnyhöz.

A nap egyik fő versenyszáma a 12-kor rajtoló 10 km volt, ahol közel 1300 futó várta izgatottan, de mégis óriási lelkesedéssel és motivációval a dudaszót, hogy egyéniben vagy váltóban teljesítse a távot. 8 km-ig fej-fej mellett küzdöttek a lányok, az utolsó két
kilométeren viszont egyre nőtt a különbség, így végül Soós Dorka jött be abszolút elsőként, 37:39-es idővel, Szekeresné Bakonyi Fruzsina lett a második, 37:52-es eredménnyel, míg a dobogó harmadik fokára Bogdándi Virág állhatott fel 38:48-al.

A legnépesebb mezőnyt felvonultató futam az 5000 méter volt, ahol több, mint 1300 futó állt rajthoz. Az indulók csaknem egynegyede először teljesítette versenykörülmények között ezt a távot. A végső győzelem már a táv harmadánál kialakult: abszolút első helyen Lesku Enikő végzett 17:54-el, őt Juhász Dorottya követte, 18:55-el, harmadikként pedig Bogdándi Virág ért célba, 18:57-el.

Az esemény célba érkezőit minden versenyszámban egyedi befutóéremmel és a szponzornak köszönhetően gazdag befutócsomaggal várták a szervezők. A célba érés után kicsik és nagyok a Népliget árnyas zöldjében pihenhették ki magukat. A kiállítók kifejezetten nőknek szóló, családos és gyermekes programokat is kínáltak a résztvevőknek.

Az ALDI Magyarország 2 millió Forinttal támogatta a Suhanj! Alapítványt, míg futóink 220.000 Forinttal járultak hozzá az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület felvilágosító, prevenciós munkájához.

28. ALDI Női Futógála 2023 eredmények

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek