Covid Inspiration AwardPályaatlétika 

Díjazzák a járvány nehézségei közepette megrendezett leginspirálóbb versenyt

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) új díjat alapított, melyet a koronavírus-járvány időszakában leginspirálóbb és legelőremutatóbb verseny rendezői kapnak majd meg, írja az MTI.

 Hétfői hírlevelében a WA azt emelte ki, a kitartás és az elszántság a nagyszerű sportolók védjegye. Ezekre volt szükségük a versenyszervezőknek is ahhoz, hogy a mostani, rendkívüli évben a járvány okozta nehézségeket legyőzve lehetőséget biztosítsanak a sportolóknak megmérettetni magukat. A Covid Inspriációs díjjal pedig ezt a munkát szeretnék elismerni.
A szövetség hangsúlyozta, az elismerést a legkreatívabb, leginnovatívabb viadal kapja meg, a WA tanácsa pedig már kiválasztotta azt a hármat, amelyek közül kikerül majd a győztes.


A jelöltek között van a monacói Gyémánt Liga-verseny, a szabadtéri szezon első GYL-viadala. A hercegségben 36 ország 132 atlétája szerepelt korábban nem látott egészségügyi és biztonsági előírások betartása mellett. A versenyen Joshua Cheptegei világcsúcsot futott 5000 méteren. Összességében 11 olyan eredmény született, mely a világ idei legjobbja lett a végelszámolásnál.

Szintén jelölt az a három állomásos “kerti sorozat”, melynek versenyein három-három sztáratléta a saját otthonában, lakókörnyezetében küzdött meg egymással. Az első alkommal férfi, a másodikon női rúdugrásban volt online viadal, végül pedig három tízpróbázó mérte össze tudását hárompróbában, egymástól több ezer kilométerre. A versenyeket az interneten élőben lehetett figyelemmel kísérni.

A harmadik jelölést a Lengyelországban megrendezett félmaratoni világbajnokság kapta. Az eredetileg márciusra kiírt vb szervezői a járvány kirobbanása után sem akartak visszalépni a rendezéstől és végül október 17-én, 225 futó részvételével sor került a viadalra, melyen a kenyai Peres Jepchirchir megjavította a női világcsúcsot.

A jelöltekre hétfőtől lehet szavazni a World Athletics közösségi média oldalain (FacebookInstagramTwitter), a voksolás vasárnap zárul. A díjat a WA hagyományos év végi gáláján adják át, melyet december 5-én virtuálisan rendeznek meg.

Fotó:worldathletics.org

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek